Πολιτική επιστροφής χρημάτων και προϊόντων

Στην περίπτωση επιστροφής προϊόντος, ο πελάτης οφείλει να επικοινωνήσει πρώτα με την Εταιρεία και τον υπεύθυνο του ηλεκτρονικού καταστήματος, στο [email protected], ή στο τηλέφωνο ΤΗΚΕΦΩΝΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 16:00). Η επικοινωνία πρέπει να γίνει εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Στην περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, η Εταιρεία αναλαμβάνει την αντικατάστασή του, σε επικοινωνία με τον Πελάτη.

Στην περίπτωση μη ελλαττωματικού προϊόντος, ο πελάτης οφείλει να καταθέσει τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να επιστρέψει το προϊόν. Εν συνεχεία, αυτό πρέπει να επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση, χωρίς φθορά και με τις σημάνσεις του (καρτελάκια, ετικέτες κτλ). Εξαίρεση αποτελούν τα προϊόντα που είναι σε προσφορά.

Στην απίθανη περίπτωση που ο πελάτης καταναλωτής λάβει ένα ελαττωματικό ή κατεστραμμένο προϊόν το κατάστημα θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αντικατασταθεί με ένα ίδιο ή παρόμοιο προϊόν χωρίς κανένα επί πλέον κόστος. Ο πελάτης καταναλωτής θα πρέπει να ενημερώσει με e-mail η τηλεφωνικά για να του αποσταλούν οδηγίες για την επιστροφή του προϊόντος. Εάν το προϊόν πάψει να είναι διαθέσιμο, μπορεί να γίνει αντικατάσταση με ισάξιο προϊόν κατόπιν συνεννόησης ή να επιστροφή χρημάτων.

Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η εκτέλεση κάποιας παραγγελίας το ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει και να μην την εκπληρώσει, και σε περίπτωση που έχει ήδη εισπραχθεί το τίμημα, επιστρέφεται με κατάθεση στον Τραπεζικό σας λογαριασμό